Meteen naar de inhoud
Home » Maak jij al een timelapse van je bouwplaats?

Maak jij al een timelapse van je bouwplaats?

Maak jij al een timelapse van je bouwplaats?

Bij smart building solutions denk je misschien niet zo snel aan een timelapse. En toch is het een oplossing waar we regelmatig voor benaderd worden. Zo zijn er nogal wat bouwbedrijven die met timelapses werken. Hoe dat werkt? Via onze software wordt er een aantal keer per uur een foto gemaakt. Deze beelden worden door onze software automatisch omgezet naar een timelapse. Tot zover niets bijzonders denk je misschien: gewoon, een timelapse.

Van foto naar film: dat kost tijd en geld (maar dat hoeft niet)

Maar het zit anders: bij de meeste bedrijven die met een dergelijke oplossing werken, worden deze snapshots op een camera opgeslagen, dan na een aantal dagen (of meer) haalt men het USB-stickje uit de opnameapparatuur, deelt dit met een aangetrokken partij en een week later krijgt men een mooi filmpje. Een prijzig filmpje overigens.

Altijd beschikbare film én continu bekijken vanaf afstand

En dat hoeft dus niet, want met de juiste software zijn deze hoge, terugkerende kosten niet meer nodig. Het maken van een dergelijk filmpje gaat namelijk automatisch. Dus: zonder dat je er iets voor hoeft te doen wordt er een timelapse gemaakt. Bovendien is het ook mogelijk om vanaf afstand je bouwplaats (of meerdere locaties) te bekijken.

Bescherm je beelden tegen ongewenst delen

Tot slot, en dat kan een heel belangrijke optie zijn, is het mogelijk om autorisatie toe te kennen. Dit gebeurt doordat er via het toebedelen van rollen toegang gegeven kan worden tot de losse snapshots. Want soms wil je dat alleen bepaalde mensen de foto’s kunnen bekijken. Er zijn situaties bekend waarbij dit soort camera’s gewoon open stonden en dan vanuit het idee: wat wat kan er mis gaan. Tot er een incident plaatsvindt op de bouwplaats en er ongewenst mensen mee kunnen kijken… Dat is voor alle partijen een ongewenste situatie.

Zien hoe het werkt? Lees verder

Samenvattend: het houden van eigen regie (die noemen we vaker!), mede door je onafhankelijkheid, het zelf kunnen beheren en het continu beschikking hebben over de beelden door de juiste personen, zijn de belangrijkste voordelen van een dergelijke oplossing. Wil je er meer over weten? Vraag hier een gratis demo aan of neem contact met ons op.