Meteen naar de inhoud
Home » Immotix lanceert slimme camera toepassing voor op de bouwplaats

Immotix lanceert slimme camera toepassing voor op de bouwplaats

  • door

In samenwerking met MT-Security Solutions heeft Immotix een nieuwe toepassing ontwikkeld voor Willy Naessens Nederland BV.

Een veel voorkomende vraag is of de camera’s die op talloze bouwplaatsen staan beschikbaar kunnen worden gemaakt, bijvoorbeeld om de voortgang van het project te kunnen volgen, of om problemen te analyseren tijdens de verschillende fases van de bouw.

Immotix heeft ingespeeld op deze vraag door eenvoudig camerabeelden beschikbaar te stellen aan verschillende gebruikers met de juiste rechten. In de Immotix software is heel eenvoudig in te regelen om een persoon of meerdere gebruikers live beelden toegang te geven voor één of meerdere camera’s, en voor één of meerdere bouwplaatsen.. Ook kunnen timelapses worden bekeken, of beelden vertraagd (bijv. van 2 uur geleden) ter beschikking worden gesteld zodat bijzondere gebeurtenissen of incidenten niet ongewenst verspreid worden.

Toepasbaar op elk merk camera’s

Zoals gebruikers van Immotix gewend zijn, is ook de bouwplaatstoepassing geheel merkonafhankelijk opgezet en kan de bouwoplossing omgaan met elke camerafabrikant. Dit is mogelijk gemaakt doordat Immotix een integratie met het Eagle Eye cloud platform faciliteert waardoor er een gegarandeerde veilige koppeling tot stand is gebracht. Het toevoegen of verplaatsen van een camera is dan ook heel eenvoudig geworden.

Automatische timelapses

De cloud based oplossing  van Immotix voorziet naast toegang tot camerabeelden ook in het automatisch opbouwen van timelapse video’s per camera. Door de slimme algoritmes van Immotix is de frequentie van de timelapse momenten in te stellen en kan met een druk op de knop een ongewenst beeld worden verwijderd. Door automatisch deze timelapse video’s te laten genereren bespaart de klant veel tijd en kan eenvoudig het video materiaal worden aangewend voor online marketing en promotie doeleinden.

Geen installatie vereist

Voor het benaderen van de camerabeelden en timelapses is voor de gebruikers geen installatie vereist. De applicatie is beschikbaar op Windows, Android en iOS. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd gebruik maken van de applicatie en meerdere camera’s benaderen, zonder apps te hoeven downloaden.

Bouwplaats oplossingen ‘turn-key’ beschikbaar

Door meerdere toepassingen te koppelen is het mogelijk om de functies van de bouwtoepassing uit te breiden met toegangsverlening, tijdsregistratie en beveiliging. In samenwerking met MT Security Solutions worden complete bouwplaats oplossingen aangeboden waarin alle apparatuur veilig in de mast wordt verwerkt.

Willy Naessens Nederland BV gebruikt het platform sinds begin 2022 naar volle tevredenheid bij meerdere bouwprojecten.

Wilt u meer weten over de bouwoplossing van Immotix? Neem gerust even contact op met Immotix via 020-4630290, info@immotix.com of met MT Security Solutions via 0416-241400, info@mt-ss.nl.