Meteen naar de inhoud

Immotix’ missie

Ons streven is om álle gebouwen in Nederland slim (dus tot Smart Building) te maken zodat de betrokken eigenaren, installateurs en andere partijen meer rust, tijd, geld en vertrouwen omtrent het beheer ervan ervaren. Dit kunnen we niet alleen: daarom werken wij nauw samen met installateurs en adviesbureaus in specifieke branches zoals retail, woningcorporaties, facilitair en zorg en met technologische partners.

Uiteraard zijn we merkonafhankelijk want we zijn groot voorstander van verbeteren van je bestaande infrastructuur, apparatuur en elektronica.  Dit betekent dat we functionele wensen in eerste instantie softwarematig oplossen. Als bestaande infrastructuur nog niet verbonden is, dan delen we graag onze ervaring om integratie toch mogelijk te maken. Immotix adviseert hierbij volledig merk-, hardware- en productonafhankelijk.

Over het team

✔ Nederlands team
✔ Eigen specialisten in dienst
✔ Alles wordt in eigen huis ontwikkeld
✔ Nederlands sprekende helpdesk
✔ Eigen contactpersonen die jouw situatie kennen
✔ Snelle reactietijd
✔ Onze ontwikkelaars bouwen in een mum van tijd nieuwe koppelingen, doen aanpassingen en leveren kwalitatief maatwerk

‘Ik ben ooit begonnen als BI-consultant, waarbij ik veel in gesprek was met klanten over zaken als ERP, hr en IT. Alle data die ik verzamelde resulteerde in een mooi rapport en bijbehorend systeem Deze data waren goud waard, want deze gegevens konden geanalyseerd worden en gebruikt om te sturen. Bijvoorbeeld op belangrijke KPI’s binnen de organisatie. Er was veel vraag naar mijn dienst en uiteindelijk werkten er 25 BI-consultants binnen mijn team.

In de loop der jaren zijn de mogelijkheden vele malen uitgebreider en, mede door inzet van slimme technologische tools, tegelijkertijd veel voordeliger geworden. Precies dat, maar dan gericht op gebouwbeheer, bied ik inmiddels aan vanuit Immotix.’ 

Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix  

Immotix als open platform voor élk intelligent gebouw

Immotix levert het zenuwstelsel voor élk intelligent gebouw. Het Immotix Smart Building Platform is een open platform dat apparatuur koppelt met je ICT-omgeving. Dit platform legt een logische laag over bestaande apparatuur waardoor de signalen en datastromen worden ontsloten via het reguliere IP- netwerk zodat interactie mogelijk wordt. 

Immotix koppelt een breed scala aan apparaten, waaronder de meest voorkomende toegangs-, alarm-, brandinstallatie- en camerasystemen.

Wat Immotix Smart Building Solutions je oplevert?

Rust, omdat je weet dat het beheer van je gebouw 100% van de tijd in goede handen is door de inzet van slimme software die van je gewone gebouw een smart building maakt.
Tijd omdat je veel zaken vanaf afstand kunt regelen: je opent even snel die deur of bekijkt vanuit je luie stoel op welke alarmknop er door wie gedrukt is.
Geld omdat de technologie niet stil heeft gestaan. Er wordt nogal eens gedacht dat een dergelijke oplossing zeer kostbaar is. Maar niets is minder waar, deze plug and play-oplossing is juist uiterst voordelig.
Vertrouwen omdat je zaken doet met een partij die al vele jaren met dit vak bezig is.

Het Immotix Smart Building Platform in het kort

✔ Centraal beheer van al je IP-apparatuur over meerdere locaties.
✔ Integratie van verschillende apparaten.Analyse van data uit elk IP-apparaat.
✔ Slimme koppelingen met business software.
✔ Realtime monitoring, bijv. ten behoeve van brand, evacuatie en bhv-doeleinden.
✔ Toegang tot je apparatuur vanaf elk device, zoals je smartphone, laptop of tablet.