Meteen naar de inhoud
Home » Zó bereik je als installateur wél je doelen (en dat zonder stress)

Zó bereik je als installateur wél je doelen (en dat zonder stress)

  • door

Stel je voor dat je een installateur bent. Je bent actief in de zakelijke markt vanuit je bedrijf dat ongeveer 10 personeelsleden heeft. Je werkdagen zitten bomvol, want er is veel vraag naar professionals die gespecialiseerd zijn in toegangscontrole, inbraaksystemen, brandalarmen, domotica en/of camera’s. Als innovatieve installateur houd je ervan om samen met de klant ‘de vraag áchter de vraag’ te bespreken om tot de beste oplossing te komen. Tot zover niets aan de hand toch?

De zorgen achter de schermen

Maar wij weten vanuit onze praktijk dat er ook zorgen zijn. Zorgen over de omvang van je bedrijf dat soms te klein lijkt om grote projecten aan te kunnen nemen. Maar ook zorgen over de constante vernieuwing in de markt, waarvan je soms bang bent dat je deze niet bij kunt houden. En daarnaast is er natuurlijk nog dat eeuwige tekort aan goede technische mensen en de zorgen omdat je als installateur soms wakker ligt van de brandjes en andere calamiteiten die plaatsvinden bij de eindklant.

Van brandjes blussen naar controle en rust

Dat laatste aspect, brandjes en calamiteiten, kan in elk geval eenvoudig bij de kop gepakt worden. Want je kent ze vast wel, de klanten die nog zo’n ouderwets bedieningspaneel hebben, vaak gecombineerd met een dikke map vol papieren waarin de codes zijn genoteerd. Dat is écht een achterhaalde werkwijze die jou als installateur bovendien onnodig stress geeft. Wanneer
je ervoor zorgt dat er bij de klant, bij jouzelf en ook bij de meldkamer realtime inzicht is in de situatie van het gebouw(systeem) van de klant dan geeft dat jou als installateur rust en grip door het overzicht dat er ontstaat. En dat gevoel van controle is wat je nodig hebt om je werk goed en ontspannen te kunnen (blijven) doen.

Bereik je doelen door slim te ondernemen

En nee, natuurlijk hoeft er niet bij elke melding een hulpdienst te worden ingeschakeld. Dat is zelfs niet wenselijk: we hebben er eerder een blog over geschreven dat zich richtte op de verificatie van alarmmeldingen, een methode die sinds 1 juli van dit jaar actief is. Dit onder meer om te voorkomen dat de hulpdiensten te vaak onnodig uitrijden. En daar ligt ook een mooie rol voor jou als installateur weggelegd. Want als je stopt met van hot naar her rijden voor uiteindelijk het onnodig oplossen van incidenten die geen incidenten blijken te zijn, dan ontstaat er tijd en ruimte. Bijvoorbeeld omdat je klanten Immotix gebruiken, waardoor de processen veel rustiger verlopen. Bijvoorbeeld omdat je weet dat er geen open inbraakmeldingen staan bij je klanten, of omdat je weet dat een alarm dat afging te maken had met een lege batterij in plaats van met een inbraak, overval of brand. Dit bereik je door de tijd die je overhoudt te besteden aan contact met je klanten. Tijd waarin je uitlegt hoe je, kijkend naar alarmmeldingen, meer rust kunt creëren in de organisatie. En dat helpt je dan weer mee om met innovatieve oplossingen een pionier in de markt te worden, de klantrelatie goed te houden door een persoonlijke relatie op te bouwen, een goede boterham te verdienen én je concurrenten in het verzorgingsgebied een stap voor te blijven. Meer weten? Neem even contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.