Meteen naar de inhoud
Home » Weet jij áltijd wie er wáár in je gebouw is?

Weet jij áltijd wie er wáár in je gebouw is?

  • door
Weet jij áltijd wie er wáár in je gebouw is?

Bakkers, slagers, buurtschapshuizen, scholen en andere (bedrijfs)ruimtes waar veel mensen binnen en buiten gaan hebben één ding gemeen: je wilt weten wie er wanneer in het gebouw is. Dat wil je weten vanuit veiligheidsoogpunt, bijvoorbeeld wanneer je een BHV’er bent en er is sprake van brand of een andere calamiteit. Maar ook als receptioniste is het praktisch om te weten wie er in het pand is. En natuurlijk, er zijn nog altijd de ouderwetste schuifbordjes bij de ingang. Maar, als je heel eerlijk bent, is dat (los van het veiligheidsrisico dat je loopt) dan de uitstraling die je naar je klanten wilt hebben?

Het gaat over procesverbetering. Altijd.

Wanneer je dit onderwerp dan wat breder bekijkt, dan gaat dit over het verbeteren van de processen binnen je gebouw. Want dat is uiteindelijk, als we het helemaal plat slaan, wat we doen met onze software. De vragen die we bij ons bedrijf binnenkomen gaan vaak over dit thema. Een voorbeeld: ‘We hebben bezoekers in ons gebouw, zij melden zich bij de balie en krijgen dan een pasje. Het probleem is dat deze pasjes altijd actief zijn. Dus wanneer iemand ’s nachts terug komt of een ander graait een pasje uit de doos die bij de receptie staat, dan kan hij of zij in principe vrij door ons gebouw lopen. Kunnen jullie ons helpen om dit anders te doen?’

(De)activeer pasjes op het juiste moment

Ons antwoord is vrij kort en simpel: ja, dat kunnen we. Want wat gebeurt er op het moment dat je een dergelijk pasje pas activeert op het moment dat iemand je gebouw binnen gaat? En hoeveel veiliger is het als je de pasjes die de receptie in voorraad houdt pas activeert als ze daadwerkelijk aan de juiste, bevoegde persoon overhandigd worden? Het antwoord is vaak snel duidelijk.

Maak het eigen

Wat ons opvalt is dat bedrijven die een bepaald toegangssysteem aanschaffen er in veel gevallen niet bij stilstaan dat ze de mogelijkheid hebben om zaken aan te passen. In beginsel maakt men bepaalde groepen, toegangen, deuren en secties aan, en daar blijft het dan vaak bij. Een gemiste kans, want er is zoveel meer mogelijk dan puur het openmaken van een bepaalde deur met een bepaalde pas. Daar is de hardware op ingeregeld. Maar juist door het toevoegen van smart building software én het gesprek aan te gaan met één van onze experts, ontstaan er tal van mogelijkheden. Zo kijken we altijd naar hoe een proces loopt, maar we vragen ook uitgebreid door naar de details en naar hoe men eigenlijk zou willen dat het loopt. Het is juist door deze gesprekken dat er allerlei (latente) behoeften of specifieke wensen naar boven komen. En het gros daarvan lossen we op met onze software…

Maar er is meer. Door slimmer naar je gebouw en de processen daarin te kijken wordt vaak ook de behoefte aan standaardisatie van die processen duidelijk. Denk aan het uitleggen van hoe je het alarm instelt, of aan toegangsregistratie waarbij iemand even naar binnen moet, maar niet tot de vaste kern van bezoekers of collega’s behoort. Door van je gewone gebouw een slim gebouw te maken zijn dit soort zaken heel gemakkelijk, met live-camerabeelden, op afstand in te regelen.

Benieuwd naar hoe dit in jouw situatie werkt? Plan een gratis demo, dan laten we het v rijblijvend zien.