Meteen naar de inhoud
Home » Combineer jij je hardware al slim met de juiste software? En ben je daarin zelf in regie?

Combineer jij je hardware al slim met de juiste software? En ben je daarin zelf in regie?

Combineer jij je hardware al slim met de juiste software?

Het is zo ongeveer les één voor ondernemers: besteed uit wat niet tot je kernactiviteit behoort. En gelukkig zien we vanuit Immotix dat steeds meer bedrijven dit begrijpen en niet meer maandenlang proberen om zelf software te maken. Software die uiteindelijk niet functioneert op het niveau dat men verwacht. Dat slimme inzicht speelt bijvoorbeeld bij organisaties die allerlei soorten hardware produceren. Zij begrijpen als geen ander dat ze zich het best bij hun kernactiviteit kunnen houden, hardware dus. Terwijl wij juist naadloos aan kunnen sluiten met onze software. Hoe dat in de praktijk werkt?

Laat je hardware naadloos aansluiten op je software

Uiteindelijk gaat erom dat je gezamenlijk een compleet systeem operabel maakt. En dat werkt alleen als de software en de hardware naadloos op elkaar aansluiten. Want zonder de hardware biedt onze software-oplossing niet zoveel. En andersom, zonder de software van Immotix werkt de hardware niet optimaal. Wanneer je bijvoorbeeld een slagboomsysteem inricht, dan wil je ook beheren wie er doorheen kan. Welke rollen zijn dat? Welke kentekens horen daarbij? Gedurende welke tijdstippen hebben zij toegang? En wanneer juist niet? Hoe wordt het vastgelegd op beeld en is dit vanaf afstand te bekijken?

Bepaal de juiste autorisaties

Het zijn slechts enkele mogelijkheden van de talloze oplossingen die er zijn wanneer je hardware en software slim met elkaar combineert. Wanneer beide componenten met elkaar communiceren dan ontstaan er grote voordelen voor het beheren van de hardware. Bovendien biedt Immotix een beheeromgeving in de cloud. Zo kun je als beheerder daarvan zélf op elk gewenst moment bepalen welke groepen er worden aangemaakt en nauwkeurig de door jou gewenste rechten toekennen. In de praktijk mogen collega’s met een bepaalde rol in sectie A van het bedrijf komen, maar mogen ander collega’s dat bijvoorbeeld niet. Dit kan een rol spelen bij laboratoria waar met bepaalde stoffen wordt gewerkt, of bijvoorbeeld bij banken of andere (financiële) instellingen waar met waarde wordt gewerkt. Het is niet ondenkbaar dat de kassier in de kasruimte mag komen, terwijl de collega van de afdeling control hier geen toegang tot heeft. Maar ook in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en tal van andere gebouwomgevingen is de vraag naar dit soort digitale oplossingen groter dan ooit.

Blijf zelf in regie én wees zeker van een back-up

Wanneer je met een dergelijke combinatie aan de slag wilt, let dan ook even op de merkonafhankelijkheid van de partij waar je mee in zee gaat. Zo is het bij Immotix zo dat we volledig merkonafhankelijk zijn en met alle partijen kunnen integreren. Door het aangaan van een lange termijnrelatie en het kunnen uitvoeren van je eigen beheer, ben je zelf in regie. En dat is weer belangrijk omdat je, ook wanneer er storingen zijn, of er een update of aanpassing nodig is, aan het roer van je eigen systeem zit. Zonder dure ontwikkelaar. En mét een back up zodat je nooit wat kwijtraakt.

Vrijblijvend verder praten? Neem contact met ons op.