Meteen naar de inhoud
Home » Immotix’ missie: álle gebouwen in Nederland slim

Immotix’ missie: álle gebouwen in Nederland slim

  • door
Immotix’ missie: álle gebouwen in Nederland slim

‘Ons streven is om álle gebouwen in Nederland slim (dus tot Smart Building) te maken zodat de betrokken eigenaren, installateurs en andere partijen meer rust, tijd, geld en vertrouwen omtrent het beheer ervan ervaren.’ Dat zegt Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix. ‘Dit kunnen we niet alleen: daarom werken wij nauw samen met installateurs en adviesbureaus in specifieke branches zoals retail, woningcorporaties, facilitair en zorg en met technologische partners. Uiteraard zijn we merkonafhankelijk want we zijn groot voorstander van verbeteren van je bestaande infrastructuur, apparatuur en elektronica.  Dit betekent dat we functionele wensen in eerste instantie softwarematig oplossen. Als bestaande infrastructuur nog niet verbonden is, dan delen we graag onze ervaring om integratie toch mogelijk te maken. Immotix adviseert hierbij volledig merk-, hardware- en productonafhankelijk.’

Het Immotix Smart Building Platform in het kort

  • Centraal beheer van al je IP-apparatuur over meerdere locaties.
  • Integratie van verschillende apparaten.
  • Analyse van data uit elk IP-apparaat.
  • Slimme koppelingen met business software.
  • Realtime monitoring, bijv. ten behoeve van brand, evacuatie en bhv-doeleinden.
  • Toegang tot je apparatuur vanaf elk device, zoals je smartphone, laptop of tablet.

Immotix maakt een gewoon gebouw tot een Smart Building

Immotix levert Smart Building Software in de cloud, waarmee je je toegangscontrole, brandmeldinstallatie en meldingen van alarm en inbraak met één software-oplossing eenvoudig regelt. Deze software is in staat om te communiceren met allerlei andere ICT-systemen gericht op ERP, hrm en het integreert met smart building systemen. Daardoor krijg je als gebouweigenaar, facilitair manager, technische dienst of betrokken installateur een totaaloverzicht van je gebouw. Zo kun je vanaf afstand precies zien wie er waar en wanneer in je gebouw aanwezig is. En dat via duidelijke beelden op de plattegrond en met een alarmmelding in gewóón Nederlands: dus geen vage codes die je op moet zoeken in een (soms onvindbare, maar altijd te dikke) map, maar duidelijke termen als ‘brand keuken’ of ‘hoofdingang geopend’. Door je gebouw te bekijken als smart building kun je via de cloud, waar je ook bent, áltijd zien wat er gebeurt in je gebouw rondom processen die je bijvoorbeeld gebruikt als bedrijfshulpverlener of als facilitair manager. Of wanneer je als installateur, gebouweigenaar of technische dienst belast bent met zaken als toegangscontrole, tijdsregistratie op parkeermanagement. Uiteindelijk gaat het over gecentraliseerd beheer van je totale omgeving. En dat via één heldere, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken oplossing.

Benieuwd naar de praktijk? Plan een gratis demo.