Meteen naar de inhoud
Home » ‘De ontwikkelingen gaan snél, rázendsnel’, Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix

‘De ontwikkelingen gaan snél, rázendsnel’, Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix

  • door
Het verhaal van Marco Tames, oprichter/eigenaar van Immotix

‘Ik ben ooit begonnen als BI-consultant, waarbij ik veel in gesprek was met klanten over zaken als ERP, hr en IT. Alle data die ik verzamelde resulteerden in een mooi rapport en bijbehorend systeem’.’ Aan het woord is Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix. ‘Deze data waren goud waard, want deze gegevens konden geanalyseerd worden en gebruikt om te sturen. Bijvoorbeeld op belangrijke KPI’s binnen de organisatie. Er was veel vraag naar mijn dienst en uiteindelijk werkten er 25 BI-consultants binnen mijn team. In de loop der jaren zijn de mogelijkheden vele malen uitgebreider en, mede door inzet van slimme technologische tools, tegelijkertijd veel voordeliger geworden. Precies dat, maar dan gericht op gebouwbeheer, bied ik inmiddels aan vanuit Immotix.’

Over het team

‘Uiteraard doet ik dit niet alleen: samen met mijn team ben ik dag in dag uit bezig met het omturnen van gewone gebouwen naar intelligente gebouwen. Ik heb er bewust voor gekozen om een team in Nederland om me heen te bouwen, en kies dus niet voor outsourcing naar onbekende of ongrijpbare landen. Ik heb eigen specialisten in dienst, alles wordt in eigen huis ontwikkeld en onze helpdesk spreekt Nederlands. Ook dat is een wel overwogen keuze, omdat ik weet dat onze doelgroep dat prettig vindt. Bovendien werken we met vaste contactpersonen die de situatie van onze klanten kennen. Ook vind ik het belangrijk dat onze reactietijd snel is, problemen zijn in 95% van de gevallen dezelfde dag opgelost. Verder bouwen onze ontwikkelaars in een mum van tijd nieuwe koppelingen, doen ze aanpassingen of leveren ze maatwerk. Je kunt je voorstellen dat ik geen moment spijt heb gehad van mijn loopbaankeuze’, lacht Marco.

Immotix als open platform voor élk intelligent gebouw

Immotix levert het zenuwstelsel voor élk intelligent gebouw. Het Immotix Smart Building Platform is een open platform dat apparatuur koppelt met je ICT-omgeving. Dit platform legt een logische laag over bestaande apparatuur waardoor de signalen en datastromen worden ontsloten via het reguliere IP- netwerk zodat interactie mogelijk wordt. Immotix koppelt een breed scala aan apparaten, waaronder de meest voorkomende toegangs-, alarm-, brandinstallatie- en camerasystemen.

Dit levert Immotix je op: rust, tijd, geld en vertrouwen

De gemiddelde installateur of gebouweigenaar houdt zich het liefst met techniek bezig. Van programmeren van systemen en ingewikkelde automatiseringstrajecten wordt deze professional vaak niet echt enthousiast. Terwijl de eindgebruiker, vaak een gebouweigenaar, facilitair manager of technische dienst daar wel baat bij heeft. Want juist het leggen van de verschillende koppelingen tussen alle relevante IT-systemen zorgt ervoor dat zaken die je nu nog handmatig uitvoert gedigitaliseerd én geautomatiseerd worden.

Marco: ‘Voorbeeld: het is zondagmiddag 14.00 uur. Je geniet op het terras in de zon nét van een koud biertje. Nog voor je eerste slok kunt nemen krijg je alarm: er is wat aan de hand in het gebouw dat je beheert. Het laatste wat je nu wilt is fysiek naar de locatie toe gaan. En dan komt het open platform van Immotix in beeld: via een duidelijke melding kun je lezen én zien op de videobeelden, wat er aan de hand is in je gebouw. Het voorkomt veel onnodige ritjes bij nacht en ontij. Of op een zonnige terrasmiddag. Dát is een mooi onderdeel van Immotix, al is het slechts een fractie van wat we doen.’

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.