Meteen naar de inhoud
Home » Top 3 van onze best gelezen blogs (voor aan de rand van het zwembad)

Top 3 van onze best gelezen blogs (voor aan de rand van het zwembad)

  • door
Top 3 van onze best gelezen blogs

Ben je in gedachten ook al op vakantie? Of misschien bevind je je al aan de Franse kust, in dat pittoreske stadje of op dat sfeervolle terras? Hoe het ook zij, de zomer is bij uitstek een periode om na te denken over het najaar. De beste ideeën ontstaan vaak tijdens ontspanning, bijvoorbeeld aan de rand van het zwembad. Daarom delen we deze keer graag onze drie best gelezen blogs met je, om inspiratie, motivatie of simpelweg ideeën op te doen voor de herfst. Heb je vragen of mochten we je ergens mee kunnen helpen? Neem dan even contact met ons op. Namens het complete team van Immotix, wensen we je een hele fijne vakantie toe.

1. Stel je voor…. dat je altijd precies weet wat er in je gebouw gebeurt…

Stel je voor dat je altijd en overal op de hoogte bent van wat er gebeurt in je gebouw. Wie is er in je gebouw? Hoeveel bhv’ers zijn er onder het aantal personen dat in je gebouw aanwezig is? Is er ergens brand? En hoe groot is deze dan? Wordt er ingebroken en via welke deur dan? Hoort de persoon die een bepaalde toegangspas gebruikt inderdaad bij die pas? Hoe mooi zou het zijn als je ál je gebouw gerelateerde processen vanuit één platform kunt beheren. En dat dan voor toegangscontrole, brand-, inbraak- en alarmmeldingen mét beeld dat op afstand te bekijken is. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van wat er gebeurt in je gebouw. Lees verder.

2. Hoe weet jij of er een bhv’er in het gebouw aanwezig is als er een calamiteit is?

Installateurs hebben het hartstikke druk. Dat realiseren we ons heel goed. Zaken afleveren, aansluiten, een tekort aan mensen en eigenlijk meer offerte-aanvragen dan je aankunt. Hoe zorg je er nu voor dat je ondanks alle drukte tóch nieuwe klanten aan kunt blijven nemen? En dat terwijl je toch tijd overhoudt? Als je bijvoorbeeld denkt dat het ophangen van camera’s en het koppelen daarvan aan software veel tijd kost, dan kunnen we je geruststellen. Bovendien is het ook niet duur en behoorlijk laagdrempelig. Binnen een paar dagen ben je in de lucht. Waarom je dat zou willen? Omdat je vanaf dat moment vanaf afstand precies kunt zien wat er in een bepaald gebouw gebeurt, wie er aanwezig zijn en waar er zich evt. calamiteiten voordoen waar je op wilt reageren. Zonder dat je continu de baan op moet om fysiek te gaan kijken. Lees verder.

3. En dáárom is het handig om vanaf afstand te kunnen zien wie er in je gebouw aanwezig is

De gemiddelde installateur of gebouweigenaar houdt zich het liefst met techniek bezig. Van programmeren van systemen en ingewikkelde automatiseringstrajecten wordt deze professional vaak niet echt enthousiast. Terwijl de eindgebruiker, vaak een gebouweigenaar, facilitair manager of technische dienst daar wel baat bij heeft. Want juist het leggen van de verschillende koppelingen tussen alle relevante IT-systemen zorgt ervoor dat zaken die je nu nog handmatig uitvoert gedigitaliseerd én geautomatiseerd worden. Door dit onderwerp slim en tegelijkertijd eenvoudig aan te pakken ben je bovendien in staat precies te zien wie er op welk moment in je gebouw aanwezig is. Lees verder.