Meteen naar de inhoud
Home » Dit is de meerwaarde voor de installateur bij inzet van Smart Building Solutions

Dit is de meerwaarde voor de installateur bij inzet van Smart Building Solutions

  • door

De directeur die bij nacht en ontij uit zijn bed gebeld wordt om een alarm te controleren is meestal niet blij. Gelukkig hoeft dat ook niet meer, want er zijn inmiddels meer dan prima systemen op de markt die borg staan voor het beheren van je gebouw op afstand. ‘Immotix is een cloud based software oplossing die installaties in een gebouw ontsluit en informatie verzamelt vanuit verschillende systemen. Denk daarbij aan CCTV-camera’s, inbraak, toegang, brand, domotica, sensoren en parkeermanagement.’ Aan het woord is Marco Tames, oprichter en eigenaar van Immotix. ‘Door je gebouwinstallaties in Immotix te koppelen ontstaat er een geïntegreerde omgeving waarmee je waarde en mogelijkheden toevoegt aan je installaties en je vastgoed. Door deze slimme koppeling dalen de kosten van je operationele beheer. Bovendien, en dat geldt specifiek ook voor leveranciers, neemt de irritatie van klanten die ’s nachts alarm krijgen af. Doordat er een slimme schil om het gebouw ligt, is het immers een Smart Building geworden en hoef je niet meer fysiek naar het pand toe om poolshoogte te nemen in geval van calamiteiten. Dit soort systemen werken 100% vanuit de cloud, zijn merkonafhankelijk, bevatten interactieve plattegronden en bieden gebouwinformatie via browser, mobiel of signage. Dat je als leverancier, bijvoorbeeld door een handige abonnementsvorm aan te bieden tegen een vast maandbedrag, een nieuw, servicegericht verdienmodel ziet ontstaan is natuurlijk mooi meegenomen.’

Gepast trots

‘De monitoring van gebouwsystemen gebeurt via het gebouw installatie integratieplatform. Inmiddels hebben we al zo’n 134 gebouwen en gateways van 1652 sensoren voorzien. En daar ben ik gepast trots op. Samenwerkingen binnen ons netwerk geven daarbij veel energie. Juist omdat we elkaars dienstverlening versterken. Het is een van de manieren waarop we, door samen op te trekken als strategisch partners, meer waarde en functionaliteit uit gebouwsystemen halen. Dit bereiken we door te integreren, beheren en het bewaken van de vitaliteit van de systemen in een kantoor, ziekenhuis, fabriek of hotel. En dat allemaal met een individueel gebouw dashboard, ook als er bijvoorbeeld sprake is van bedrijfsvastgoed, met verschillende huurders. Zo is het voor ons een peulenschil om via een mobiele app alle gekoppelde IP-apparaten te laten bedienen en/of uitlezen. Selfservice is daarbij key en wordt, zowel door de gebruikers als hun leveranciers, als groot voordeel ervaren’, besluit Marco.

Neem contact op

Immotix staat voor Smart Building Software in de cloud, waarmee je vanuit een doordachte paraplu-oplossing toegangscontrole, brandmeldinstallatie en meldingen van alarm en inbraak regelt. Dit, en de andere mogelijkheden, geeft de gebouweigenaar rust. Wil je er meer over weten of gewoon even overleggen? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.