Meteen naar de inhoud
Home » Eén omgeving voor alle meldingen voor BHV’ers en facilitair managers, dat kan toch niet, wel?

Eén omgeving voor alle meldingen voor BHV’ers en facilitair managers, dat kan toch niet, wel?

  • door

Bij veel meldingen worden allerlei processen in werking gezet. BHV’ers, facilitair managers en andere betrokkenen moeten actie ondernemen. Hoe fijn is het als zij in één omgeving alle voor hen relevante data kunnen zien? Dat je met Immotix een softwarelaag over alle gebouw systemen legt, dat weet je inmiddels wel uit de verschillende blogs die we geschreven hebben. En dat dit hét slimme gebouw is waar elke gebouweigenaar warm voor loopt zal ook niet meer onbekend klinken. Wat misschien minder bekend in de oren klinkt is dat het mogelijk is om één omgeving in te richten waarin álle meldingen voor BHV’ers en facilitair managers overzichtelijk binnen komen.

Het is precies op die praktische manier waarop alle betrokkenen met de juiste profielen toegang hebben tot de organisatie. En dan op een heel schaalbare wijze. En dat kan letterlijk mensenlevens redden, want ingeval van brand of andere calamiteiten telt immers elke seconde. Wanneer je dan met elkaar uit hetzelfde dashboard, realtime, alle relevante informatie kunt halen dan komt dat de veiligheid absoluut ten goede. Stel je voor dat iedereen, van BHV’er tot brandweerman, van seconde tot seconde weet wat hij moet doen en welke actie er van hem of haar verwacht wordt…

Paraplu-oplossing die levens redt

Met de oplossingen van Immotix kies je feitelijk voor een paraplu-oplossing voor je gebouwbeheer bij elk mogelijk denkbaar event. Zo heeft de facilitairmanager een omgeving/dashboard waar al deze events te zien zijn en door deze te combineren met camerabeelden wordt het helemaal duidelijk wat er gebeurt. Door deze koppeling tussen evenementen en visualisatie kan er, wanneer nodig, razendsnel gehandeld worden. Inzicht en verzameling van data op het gebied van gebouwbeheer geeft een gevoel van grip en in control zijn. En terecht, want dat is wat er gebeurt als je op deze manier omgaat met je gebouw, de mensen daarin en de gebeurtenissen die plaatsvinden binnen deze muren.

Belangrijk voor installateurs

Voor installateurs speelt er bovendien nog een andere dimensie een rol. Deze professional heeft immers vaak een schreeuwend tekort aan technische mensen en is meestal bang dat hij, ook als gevolg van zijn bescheiden bedrijfsgrootte, niet voldoende meekan met de vernieuwingen in de markt. Daarnaast is zijn bedrijf ook meestal te klein van omvang om écht grote projecten aan te nemen. Daar kan hij ’s nachts van wakker liggen, net als van de calamiteiten zoals brand en inbraak, die bij zijn klanten voorkomen. En dat natuurlijk áltijd midden in de nacht of op zondagmiddag… Voor deze professionals is het abonnement voor de cloud dat we bieden een uitkomst. We leveren een stuk IT-advies, richten het systeem in en maken de koppelingen tussen de verschillende systemen.

Neem contact op

Wil je meer weten, ook meer rust in je werkdag ervaren of gewoon even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  We kijken uit naar je bericht.