Meteen naar de inhoud
Home » Stel je voor dat je álle relevante gebouwinformatie eenvoudig vanuit huis kunt checken…

Stel je voor dat je álle relevante gebouwinformatie eenvoudig vanuit huis kunt checken…

  • door

Stel je voor dat je alle alarmmeldingen vanuit huis kunt checken. Dat is, zeker in deze tijd waarin vanuit huis werken meer en meer de norm blijft, een geruststellende gedachte. Je ziet niet voor niets dat er, speciaal voor receptionisten, facility managers en gebouweigenaren slimme gebouw dashboards beschikbaar gesteld worden. Hiermee hebben deze professionals in één scherm alle actuele gebouwinformatie tot hun beschikking. Op elk moment van de dag zien ze in één oogopslag de locatie van de medewerkers en bezoekers. Ook worden er waarschuwingen bij ingestelde alerts gegeven en is er een BHV en een evacuatielijst beschikbaar. Daarmee waarborgt men veiligheid, ook tijdens een calamiteit. Want juist dan is rust en overzicht het hardst nodig. In sommige gevallen redt dit letterlijk mensenlevens… Dit soort dashboards geven ook de mogelijkheid om op afstand eenvoudig deuren te bedienen, er kunnen vanuit huis of een andere locatie eenvoudig camerabeelden bekeken worden en ook zaken als de status van het gebouwsystemen op een plattegrond.

Leg een softwarelaag om je gebouw

Maar waarom zou je dat willen, een softwarelaag om je gebouw? En een dashboard dat je relevante informatie laat zien? We zetten de voordelen helder voor je op een rij:

  • Een receptie dashboard is een effectieve oplossing voor processen rondom toegang, veiligheid, bezoekers en aanwezigheid. Een dergelijk dashboard brengt alle veelgebruikte handelingen samen in één scherm als het gaat over gebruikers en gebouwsystemen. In de praktijk betekent dit dus niet meer meer wisselen tussen programma’s voor elk systeem of apparaat. Bovendien kan een dashboard naar ieders persoonlijke inzicht worden ingesteld. Dit scheelt tijd en levert minder frustratie op de werkvloer: er ontstaat rust en overzicht. En daardoor neemt het werkplezier toe. Tóch fijn als de receptionist(e) goed in zijn of haar vel zit en daardoor het werk beter uitvoert.
  • Een BHV of evacuatie dashboard is te bekijken via digital signage, pc en op mobiele telefoons. Juist wanneer er zich een calamiteit voordoet is het van belang dat de cruciale informatie voor de bedrijfshulpverlener of andere hulpdiensten beschikbaar is. Denk dan bijvoorbeeld aan een actuele aanwezigheidslijst waar niet alleen collega’s, maar ook bezoekers op aangegeven staan. Denk maar eens aan de situatie van een brand in een hotel of ziekenhuis: daar zijn vaak meer bezoekers dan personeel aanwezig. Door je zaken goed op orde te hebben zorg je, ook in noodsituaties, goed de mensen die zich in je gebouw bevinden. En dat is, hoe zakelijk het ook klinken mag, uiteindelijk ook een onderdeel van beheersing van je bedrijfsrisico’s.
  • In de afgelopen jaren is het belang van toegangscontrolesystemen alleen maar toegenomen. Er is veel vraag naar slimme cloudoplossingen die bovendien naadloos kunnen integreren met bestaande en nieuwe leveranciers. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van een koppeling met een tijdregistratiesysteem. Data is het nieuwe goud, dat is algemeen bekend. En een smart building solution system is daar een waardevol instrument bij. Meten is weten, zei men vroeger al. En dat geldt zeker voor de data die beschikbaar komt uit deze systemen.
  • De tijd waarin we met papieren plattegronden werkten ligt al even achter ons. Vandaag de dag willen we gebouw- en veiligheidssystemen op een intuïtieve, interactieve plattegrond op elk gewenst computerscherm. En dat vanuit de cloud, zodat deze informatie, mits geautoriseerd overal kan worden geraadpleegd. Dit scheelt waardevolle tijd op momenten dat tijd van levensbelang kan zijn…

Het moderne gebouw anno nu

Bovenstaand is slechts een greep uit de mogelijkheden die er anno nu zijn om je gewone gebouw om te turnen in een smart building. Er is toenemende vraag naar het monitoren van gebouwinstallaties op een standaard, uniforme manier. En dat is niet gek want een cloud- en integratieplatform, zoals Immotix dat is, kent vele standaarden om realtime te kunnen loggen, visualiseren en analyseren in onze database. Dát is de basis van systeemmonitoring van gebouwinstallaties. En dát is de basis van het succes van veel facility managers, directeuren en slimme gebouweigenaren. Even overleggen? Dat kan, volledig vrijblijvend. Neem dan contact met ons op.