Meteen naar de inhoud
Home » Smart buildings solutions: rust voor de installateur, meerwaarde voor de gebouweigenaar

Smart buildings solutions: rust voor de installateur, meerwaarde voor de gebouweigenaar

  • door

Speciaal voor receptionisten, facility managers en gebouweigenaren ontwikkelde Immotix slimme gebouw dashboards. Hiermee bieden wij in één scherm alle actuele gebouwinformatie. Op elk moment van de dag zie je in één oogopslag de locatie van medewerkers. Daarmee waarborg je hun veiligheid, ook tijdens een calamiteit. Vanuit het dashboard bedien je eenvoudig de deuren en bekijk je de camerabeelden en de status van je gebouwsystemen op een plattegrond. Ook voor installateurs is deze toepassing een meerwaarde, want het is dé manier om waarde toe te leveren aan je dienstverlening richting die hoteleigenaar, ziekenhuisdirecteur of andere professional.

Rust voor de installateur

Daarnaast is het voor de installateur zélf ook prettig om vanaf afstand te kunnen zien wat er in een gebouw gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een vervuilde sensor of een storing in een alarmsysteem. Door meldingen te ontvangen van dit soort storingen kun je de klant proactief helpen. Dan is het tóch fijn dat je vanaf afstand even kunt zien wat er aan hand is. Feitelijk legt de oplossing van Immotix een softwarelaag over alle gebouwsystemen. Daardoor wordt je gebouw een slim gebouw. En daar lopen zowel gebouweigenaren als leveranciers warm voor merken we in de praktijk. Logisch ook, want het maakt de werkdag gemakkelijker omdat er mee overzicht, rust en controle is voor alle betrokken partijen. Dat komt het werkplezier en gevoel van in control zijn ten goede.

‘Gelijkwaardig, slim én open: dat kenmerkt de samenwerking met Immotix’, Jeroen Alberts, partnermanager Benelux van Eagle Eye Networks

Steeds nieuwe samenwerkingen

Uiteraard gaan we ook steeds nieuwe samenwerkingen aan. Want, alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. En dat blijkt ook uit de samenwerking met Eagle Eye Networks. ‘Immotix heeft onlangs een partnership gesloten met ons bedrijf Eagle Eye Networks. En dat biedt veel mogelijkheden over en weer. Zo kunnen we alle gebeurtenissen uit gebouwsystemen die we nu al verzamelen uit inbraak- en brandalarm, toegangscontrole en binnenklimaat, voortaan koppelen aan actuele of historische camerabeelden. Het mooie is dat we beiden een cloudoplossing hebben vanuit een soortgelijke visie én we zijn merkonafhankelijk wat ook lekker vrij werkt.’ Dat zegt Jeroen Alberts, partnermanager Benelux van Eagle Eye Networks, een bedrijf dat helpt om op een veilige en efficiënte manier gebruik te maken van beschikbare camerabeelden, waarbij thema’s als privacy (AVG), performance en cybersecurity stevig geborgd zijn. Het bedrijf biedt een slim platform en helpt klanten in allerlei sectoren met end-to-end-oplossingen. Het complete blog over deze samenwerking lees je hier. 

Denk verder, maak je gebouw slim

Wil je meer weten over hoe je van je gewone gebouw een smart building kunt maken? Of even vrijblijvend sparren over de technische mogelijkheden van gebouwbeheer, toegangscontrole, tijdsregistratie, order- en projectmanagement, parkeermanagement en/of technische integraties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op . We kijken uit naar je bericht.