Meteen naar de inhoud
Home » ‘Gelijkwaardig, slim én open: dat kenmerkt de samenwerking met Immotix’, Jeroen Alberts, partnermanager Benelux van Eagle Eye Networks

‘Gelijkwaardig, slim én open: dat kenmerkt de samenwerking met Immotix’, Jeroen Alberts, partnermanager Benelux van Eagle Eye Networks

  • door

‘Immotix heeft onlangs een partnership gesloten met ons bedrijf Eagle Eye Networks. En dat biedt veel mogelijkheden over en weer. Zo kunnen we alle gebeurtenissen uit gebouwsystemen die we nu al verzamelen uit inbraak- en brandalarm, toegangscontrole en binnenklimaat, voortaan koppelen aan actuele of historische camerabeelden. Het mooie is dat we beiden een cloudoplossing hebben vanuit een soortgelijke visie én we zijn merkonafhankelijk wat ook lekker vrij werkt.’

Aan het woord is Jeroen Alberts, partnermanager Benelux van Eagle Eye Networks, een bedrijf dat helpt om op een veilige en efficiënte manier gebruik te maken van beschikbare camerabeelden, waarbij thema’s als privacy (AVG), performance en cybersecurity stevig geborgd zijn. Het bedrijf biedt een slim platform en helpt klanten in allerlei sectoren met end-to-end-oplossingen.

Alles komt samen in één slimme app

Jeroen: ‘Ons aandeel in de dienstverlening eindigt feitelijk in een app op je mobiel, al zijn wij slechts één van de bouwstenen in deze app. En dat sluit naadloos aan op de behoeftes uit de markt. Zeker in combinatie met de cloud based software Immotix-oplossing die installaties in een gebouw ontsluit en informatie verzamelt vanuit verschillende systemen. Mensen willen immers grip op toegangscontrole en invloed op klimaat en temperatuur door toepassing van intelligente gebouwbeheersystemen. Maar ook andere services gericht op mensen die het pand bezoeken zijn daarbij relevant. Denk dan bijvoorbeeld aan het gemakkelijk kunnen reserveren van ruimtes via een app. In het samenbrengen van dit soort verschillende services en systemen in één applicatie is Immotix gewoon heel slim. Mensen willen immers niet via verschillende appjes zaken moeten regelen en bekijken. Dat probleem lost Immotix voor ze op.’

Regie terug naar de eindgebruiker

‘Door deze gezamenlijke aanpak ligt de regie weer terug waar deze hoort: bij de eindgebruiker. Want deze eindgebruiker wil in control zijn en zien wat er gebeurt in een gebouw. Een eenvoudige waarschuwing via een alertje kan dan al genoeg zijn om een juiste inschatting van een bepaald incident te maken. Immotix levert smart building solutions en als je iets vervolgens écht smart wilt maken dan heb je daar ook de cloud voor nodig. On premise speelt daarin al nauwelijks een rol meer omdat je enerzijds rekenkracht nodig hebt en anderzijds in staat wilt zijn om data snel en slim te delen. Door die goede aansluiting op elkaars dienstverlening zitten we niet in elkaars vaarwater maar zijn we juist een goede match.’

De samenwerking in drie kernwoorden

‘Wanneer ik aan de samenwerking met Immotix denk, dan komt er als vanzelf de term flexibiliteit naar boven. De lijnen zijn heel kort en eigenaar Marco Tames is open in het contact. Dat werkt goed omdat we precies weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Ik heb, met name in het verleden, weleens meegemaakt dat partnerships zoals deze werden vastgelegd in duimendikke contracten. Daarin stond dan vooral wat we niet voor elkaar gingen doen. Bij Immotix is dat heel anders: we kijken juist naar hoe we elkaar zoveel mogelijk kunnen ontlasten en aanvullen. Ik durf wel te stellen dat we een pragmatische samenwerking hebben die niet alleen gebaseerd is op gelijkwaardigheid, maar zeker ook op praktisch aan de slag gaan. Daarin hebben we dezelfde nuchtere aanpakkersmentaliteit.’

Slimme solution belangrijker dan duur pand

‘Van nature is Eagle Eye Networks eigenlijk een technologiebedrijf en we leveren onze diensten altijd via wederverkoop. Dat maakt ook dat onze klanten niet specifiek in één branche actief zijn: we zijn niet alleen actief in gebouwen, maar ook in de retail-sector, het onderwijs en de logistieke branche. Eigenlijk overal waar behoefte is om de regie snel naar je toe te trekken en razendsnel videobeelden toe te voegen en te delen. Je ziet ons vaak op de achtergrond integreren’, aldus Jeroen. ‘Om met onze specifieke dienstverlening impact te maken vanuit die achtergrond is een stabiele basis van belang. Niet voor niets is Accel (investeerder in Spotify) ook investeerder in Eagle Eye Networks en zijn we in zo’n 80 landen actief. Ook Immotix heeft, ondanks of misschien juist wel dankzij de bescheiden bedrijfsomvang en dús snel kunnen schakelen, te maken met zeer grote eindklanten. En dan zie je duidelijk dat we in een tijd leven waar het niet meer gaat om de grootte van het pand, maar vooral om de slimme solution die geboden wordt.’

Lang verhaal kort

‘Immotix is een belangrijke partner voor ons. Zij zijn eigenaar van het ecosysteem en kunnen door inzet van onze diensten veel slimmer en flexibeler met hun camerabeelden omgaan. En naast de oplossingen die mooi op elkaar aansluiten is de manier van samenwerken tussen Immotix en Eagle Eye Networks best bijzonder te noemen. Al is het maar omdat we beiden al in onze eerste gesprekken totale openheid van zaken gaven. En dat is in de snelle, digitale wereld waarin persoonlijk contact eerder regel dan uitzondering is, geen vanzelfsprekendheid meer weet ik na al die jaren in het vak’, besluit Jeroen.

Neem contact op

Meer weten over de dienstverlening van Immotix? Neem contact op via 020 463 0290 of stuur een e-mail naar info@immotix.com.