Meteen naar de inhoud
Home » Toegangsbeheer in gebouwen, heb jij ooit over het belang daarvan nagedacht?

Toegangsbeheer in gebouwen, heb jij ooit over het belang daarvan nagedacht?

  • door

Er is in de afgelopen anderhalf jaar, vanuit het oogpunt van corona, in de media veel gezegd en geschreven over bedrijven en instellingen. Vanuit de politiek en de mensen in het land is duidelijk we er met elkaar de schouders onder moesten zetten: we konden (en kúnnen) niet anders. Vanuit de wat zakelijkere ICT-hoek horen we terug hoe snel en professioneel het werken op afstand binnen de meeste bedrijven is opgepakt. Ook dat is een compliment waard, want klantdossiers, offertes, facturen en andere zaken bespreken via beeldbellen was voor velen een hele nieuwe ervaring. Wat je minder voorbij hoort komen zijn verhalen over hoe bedrijven en organisaties de pandemie hebben aangewend om hun toegangsbeheer verder te verbeteren. We vertellen je er graag meer over, omdat het ook voor jouw organisatie interessant kan zijn…

Software en toegangssystemen 2.0

Tijdens de coronacrisis kwam al snel naar boven dat bij nogal wat bedrijven, de software en toegangssystemen verouderd waren. Soms draaide de software zelfs nog op één enkele computer waardoor er niemand vanaf afstand bij kon. Bovendien zat de kennis omtrent werkwijzen en processen vaak in hoofden van mensen in plaats van overzichtelijk en geautomatiseerd in systemen. Juist omdat er zoveel aangepast moest worden om überhaupt te kunnen blijven functioneren, is er op verschillende plaatsen in het land het systeem vervangen. En dit met behoud van de continuïteit die nodig is, soms zelfs bij bedrijven of instellingen waar het werk dag en nacht doorgaat.

Dit betekent het concreet

Door deze aanpassing wordt het bijvoorbeeld mogelijk om, rechtstreeks vanuit de werkplek, beheertaken door meerdere medewerkers uit te kunnen laten voeren. Ook was er een geval waarbij updates, die door de verouderde software voorheen uren duurde, na aanpassing binnen slechts twee minuten afgerond waren. Denk dan bijvoorbeeld aan updates richting toegangsdeuren, maar het zou ook voor vele andere toepassingen kunnen gelden. Wanneer je weet dat deze specifieke organisatie honderdtwintig deuren, acht parkeerplaatsen en ongeveer drieduizend medewerkers heeft, dan is al snel duidelijk wat een omvangrijke klus dit was. Bijvoorbeeld omdat er zo’n honderdvijftig groepen medewerkers te onderscheiden zijn die stuk voor stuk verschillende toegangsrechten nodig hebben. Door integratie van het personeelssysteem met het toegangssysteem, synchroniseren wijzigingen direct en zijn dit soort aanpassingen in een mum van tijd doorgevoerd. Datzelfde geldt voor deuren en slagbomen die sinds de vernieuwingsslag eenvoudig vanaf de pc bediend kunnen worden.

Verouderde software? Aanpakken voor succes

Sommige zaken schuif je steeds voor je uit terwijl je weet dat er innovaties beschikbaar zijn die je bedrijf of organisatie serieus verder kunnen helpen. Zeker wanneer je beseft dat er een tekort is aan technische mensen in de markt, waardoor software als digitale arbeidskracht je veel werk uit handen kan nemen. Het maakt dat je meebeweegt met de vernieuwingen in de markt. Benieuwd naar wat anderen over dit onderwerp zeggen? Lees dan het verhaal van Coen Bakker Deco of Hogeschool de Kempel. Of neem contact met ons op via 020 463 0290 of info@immotix.com.