Meteen naar de inhoud
Home » Wat een smart building solution doet? Rust brengen. Ook bij brand midden in de nacht…

Wat een smart building solution doet? Rust brengen. Ook bij brand midden in de nacht…

  • door

Stel je voor: je bent directeur van een ziekenhuis, een baan die om veel aandacht en toewijding vraagt en eigenlijk áltijd doorgaat. Nachtrust is belangrijk, zeker omdat je lange, intensieve dagen maakt. Wanneer er zich dan een incident, zoals brand voordoet, dan wil je zo snel en goed mogelijk geïnformeerd zijn. Daar hoort midden in de nacht uit je bed moeten om fysiek te gaan kijken naar wat er aan de hand is niet bij. Met het gebouwbeheersysteem van Immotix lossen we de brand én de nachtelijke gang naar het ziekenhuis niet op. Maar wat we wel doen is een stuk rust brengen in de manier waarop één en ander verloopt. Wanneer er, kijkend naar ons voorbeeld brand is in het ziekenhuis, dan verschijnt deze melding op je telefoon. Mét alle benodigde informatie om op dat moment de juiste beslissing te nemen.

Op afstand álles zien

Vanaf afstand kun je door middel van camerabeelden zien om wat voor brand het gaat. Natuurlijk kleed je je aan en ga je naar het gebouw toe. Maar weten en zélf kunnen zien of het om een klein binnenbrandje in de keuken of een uitslaande brand over verschillende gangen is, maakt wel degelijk een verschil. Wanneer je dit soort meldingen goed inricht, en bovendien de goede rollen toekent, dan krijgen meerdere mensen, elk vanuit hun eigen autorisatie, de juiste melding op het juiste moment. Als de processen dan intern goed zijn ingeregeld, dan kan er vanuit rust en overzicht gehandeld worden. Ook bij een dergelijke calamiteit. Zo is het vanuit de software bijvoorbeeld ook mogelijk om de functie te gebruiken waarin je plattegronden kunt bekijken. Door middel van knipperende icoontjes ben je vanaf elke locatie tot in detail op de hoogte van de actuele situatie. Dit omdat onze software verbonden is met de camera’s die, als het goed is, op de juiste plaatsen geïnstalleerd zijn. Wanneer je op die manier naar je gebouw kijkt, dan is het beheren van je gebouw heel eenvoudig door inzet van een slimme, veilige cloudoplossing. Dit overkoepelende platform monitort, beheert, analyseert en informeert en slaat alles 100% veilig op in de cloud voor eventueel later gebruik.

Smart building system voor iedereen beschikbaar

We merken in de praktijk dat sommigen nog altijd het idee hebben dat bovenstaande oplossing kostbaar is. En moeilijk bereikbaar voor de niet-multinationals onder ons. Dat is zeker niet meer het geval. Werken met een smart building solution is een zeer betaalbare oplossing die als het ware een softwarelaag over alle gebouwsystemen legt waardoor er een slim gebouw ontstaat. En dat loopt van evacuatie dashboards tot BHV en van een aanwezigheidsoverzicht tot interactieve plattegronden, monitoring en slimme integratie van gebouwinformatie uit gebouw installaties. Wil je er meer over weten of vrijblijvend een bepaalde casus voorleggen? Dat kan. Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.