Meteen naar de inhoud
Home » Stay On Top: 3 Belangrijke Smart Building Trends

Stay On Top: 3 Belangrijke Smart Building Trends

  • door

In de toekomst zijn er geen knoppen meer in huizen en gebouwen. Aan- en uitschakelaars worden vintage items. Het bedienen van alle gebouwsystemen (zelfs de bel) zal volledig via de cloud verlopen. We bewegen ons steeds meer richting zo’n situatie. Die beweging gaat gepaard met een aantal Smart Building Trends. Wij noemen er drie.

Trend 1. Slimme systemen worden meer en meer in gebruik genomen

Je ziet nu al dat er in sommige gebouwen sprake is van slimme verlichting die zich automatisch aanpast aan het moment van dag en aan de wensen van de gebruiker(s). Hetzelfde geldt voor de verwarmings- en koelinstallatie; meer en meer kiezen bedrijven voor een applicatie voor optimale klimaatbeheersing. Hoe is dat in jouw pand(en)?

Trend 2. Gebruikers verwachten dat je gebouwinformatie met hen deelt

Deze tweede trend is eigenlijk een gevolg van de eerste. Doordat je als gebouweigenaar en/of gebouwbeheerder steeds geavanceerder werkt, schept dit verwachtingen bij gebruikers. Ze willen dat je gebouwinformatie met hen deelt. En ze verwachten dat je met behulp van innovatieve technologie duurzaam en kostenbesparend te werk gaat.

Daarnaast ervaart ‘de klant’ zowel privé als zakelijk een steeds betere en snellere service. Ook dit schept verwachtingen! Dezelfde service willen ze ook ervaren in en om jouw gebouw. Denk hierbij aan bewegwijzering naar lege parkeerplekken.

Alleen met dataverzameling, dataverwerking en data-analyse kun je behoeften van gebruikers meten en tegemoet komen aan hun verwachtingen. Zijn jullie hier al mee bezig?

Trend 3. Flexibele kantoren

Nieuwe technologie heeft er ook voor gezorgd dat we hybride zijn gaan werken. Hierdoor groeit het aantal ondernemers die slechts voor enkele dagen per week kantoorruimte of een werkplek wil huren. We zien dan ook een verschuiving naar flexibele kantoren en werkplekken.

Het kan zijn dat op maandag en dinsdag bedrijf X de kantoorruimte huurt en de rest van de week bedrijf Y. Een halfjaar later kan het plaatje er weer heel anders uitzien. Dat betekent dat je dient te sleutelen aan de toegangsverlening. Je wilt niet dat bedrijf X toegang heeft tot het pand op de dagen dat bedrijf Y het huurt. Nieuwe technologie maakt dit mogelijk en dit zorgt weer voor flexibele verhuurconcepten.

In welk stadium bevindt jouw organisatie zich als het gaat om de innovatie van het gebouw? Wil je óók het beste halen uit jouw Smart Building? Implementeer dan nu een systeem dat data uit de diverse gebouwsystemen verzamelt, analyseert en verwerkt tot bruikbare informatie. Zo optimaliseer je blijvend de dienstverlening aan jouw klanten.

Overweeg je dit? Neem dan contact op met onze Smart Building Experts. Wij denken graag met je mee en bieden een systeem dat naadloos aansluit op jouw behoeften. Je kunt ons bereiken via info@immotix.com of 020-4630290