Meteen naar de inhoud
Home » Hoe slimme gebouwtechnologie het BHV proces ondersteunt

Hoe slimme gebouwtechnologie het BHV proces ondersteunt

  • door

Eén van onze klanten in de zuivelindustrie heeft een fabrieksterrein wat meer dan twintigduizend vierkante meter beslaat. Er wordt 24/7 gewerkt. En onze klant wil te allen tijde weten wat er in het pand gebeurt en wie er aanwezig is. Niet om werknemers te controleren, maar om de bedrijfshulpverlening te optimaliseren. Bij een gebeurtenis waarbij de veiligheid en gezondheid van werknemers en/of bezoekers in een gebouw in het gevaar komt, wil onze klant zo snel mogelijk kunnen schakelen. Het management realiseerde zich dat technologie een belangrijke rol hierin speelt.

Snel schakelen met innovatieve technologie

BHV’ers redden levens. In een crisissituatie moeten zijn snel kunnen schakelen. Iedere seconde telt. Die ene seconde kan een groot verschil maken. Er gaat kostbare tijd verloren als BHV’ers bij een calamiteit procedures of een plattegrond moeten opzoeken in een dikke klapper. Of als ruimte voor ruimte moet worden gecontroleerd of iemand in nood is.

Superslim gebouwinstallatie-integratie platform bood uitkomst

Onze klant realiseerde zich dat het optimaliseren van de bedrijfshulpverlening een ingewikkeld en lastig proces is zonder slimme tools. Er waren diverse (papieren en IT) hulpmiddelen aanwezig, maar het kon slimmer. Immotix’s gebouwinstallatie-integratie platform bood uitkomst. Een overkoepelend slim platform die al de gebouwsystemen monitort, analyseert en realtime informatie overzichtelijk weergeeft op een dashboard.

Het handige van ons systeem is dat je gewoon gebruik kunt blijven maken van je bestaande technische installaties, want onze oplossingen zijn modulair ingedeeld. Niet alleen superslim, maar ook nog eens superhandig. Je kunt namelijk eerst de processen en installaties aanpakken waar je het meeste profijt van hebt of die belangrijk zijn voor jouw organisatie.

Voor deze klant geldt dat alle BHV’ers nu via een centraal scherm in de speciale BHV ruimte direct een duidelijk beeld van de situatie krijgen. Daarnaast kunnen ze alle belangrijke informatie inzien op hun mobiele telefoon of een tablet. Middels de interactieve plattegrond kunnen zij direct zien waar in het gebouw de melding vandaan komt. Een automatisch gegenereerde evacuatielijst is ten allen tijden beschikbaar. Zo kunnen zij niet alleen snel ter plekke zijn, maar ook nog eens snel handelen, hulp beter afstemmen met andere betrokken partijen en indien nodig mensen evacueren.

Dankzij ons superslim gebouwinstallatie-integratie platform kunnen de BHV’ers van onze klant zich in momenten van nood volledig richten op hun kerntaak: het verlenen van hulp en/of het veilig ontruimen van het gebouw. Daar zijn wij bij Immotix enorm trots op!

Wil jij jouw businesscase met ons delen? Dat kan via 020-4630290 of info@immotix.com. Wij denken graag met je mee.