Meteen naar de inhoud
Home » De nieuwe ontwikkeling in jouw vakgebied: Gebouwbeheer als Cloudoplossing

De nieuwe ontwikkeling in jouw vakgebied: Gebouwbeheer als Cloudoplossing

  • door

Als mens en professional kunnen we niet om de olifant in de kamer heen: corona. Jij staat als gebouwverantwoordelijke en/of facilitair manager namelijk voor nieuwe uitdagingen.

Er wordt niet of nauwelijks op kantoor gewerkt. Jouw kantoorpand staat misschien wel grotendeels leeg. Wordt er wel op kantoor gewerkt, dan moet men afstand van elkaar houden en eventueel worden getest op corona.

De veiligheid van het pand op afstand waarborgen

Je kunt denken: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Nu er weinig medewerkers op kantoor aanwezig zijn, kun je geplande projecten naar voren halen: preventief onderhoud. Die verbouwing die gepland stond. Die installatie die nog vervangen moet worden. Of het reinigen van de luchtkanalen. Tevens biedt deze tijd mooie kansen om te innoveren. Wij geloven in het benutten van kansen, zoals we in onze vorige blog vertelden.

Als gebouwmanager wil je weten wat er op locatie gebeurt. Ook als je thuiswerkt. De veiligheid en duurzaamheid van het gebouw moet nog steeds worden gewaarborgd, of het nu leegstaat of niet. Al die apparaten, het toegangssysteem, het camerasysteem en de klimaatbeheersing. Corona heeft meer dan ooit het belang en gemak van cloudoplossingen aangetoond. Met cloudoplossingen kun je namelijk óók op afstand bedrijfsactiviteiten uitstekend organiseren. Via je mobiel, tablet of laptop kun je gewoon verder werken.

Gebouwbeheer als cloudoplossing

We willen je graag enthousiasmeren voor de nieuwe ontwikkeling in jouw vakgebied: gebouwbeheer als cloudoplossing. We hebben het hier over een overkoepelend platform (wij noemen het een superslim platform) die de data in al jouw gebouwsystemen monitort, analyseert en converteert in realtime informatie. Overzichtelijk op één dashboard. Zo’n systeem stelt je in staat op afstand te monitoren wat er precies in het gebouw gebeurt. Wij zijn benieuwd: heb je eerder gewerkt met zo’n superslim systeem? Ben je bekend met de mogelijkheden?

We benoemen hieronder drie voordelen.

1) Integratie

Vanaf elke locatie kun je alle gekoppelde IP apparaten laten bedienen of uitlezen. Je bent hierdoor minder afhankelijk van diverse leveranciers voor het aanleveren van informatie. En je hoeft niet meer te stuntelen met diverse systemen die onderling niet met elkaar communiceren.

2) Geavanceerde rapportages

Met de opgeslagen informatie kun je rapportages draaien. Aan de hand van bepaalde waarden kun je de prestaties analyseren en KPI’s aanscherpen of opstellen. In andere woorden, door data juist in te zetten kun je processen in het gebouw in eigen hand nemen.

3) Selfservice

Als gebouweigenaar kun je informatie gemakkelijk delen met huurders. Je kunt meer aansturen op selfservice want elke huurder heeft toegang tot een individueel gebouw dashboard. Huurders ontvangen belangrijke meldingen en hebben toegang tot de interactieve plattegrond. Zo blijven alle bevoegden goed geïnformeerd en kunnen zij snel en effectief schakelen.

We hebben in deze blog slechts een tipje van de sluier opgelicht als het gaat om gebouwbeheer als cloudoplossing. Wil je meer weten over de toepassingen van het Immotix gebouwinstallatie-integratie platform? Wij delen graag alle ins en outs met je. Neem hiervoor contact met ons op via info@immotix.com of 020-4630290. Graag tot ziens.