Meteen naar de inhoud
Home » Benut jij de kans om het gebouwbeheer te optimaliseren?

Benut jij de kans om het gebouwbeheer te optimaliseren?

  • door

Een mooie kans moet je benutten. Wanneer je kansen benut ontstaat er iets magisch. Een aantal jaar geleden zijn wij bij toeval in de wereld van gebouwsystemen beland. Wat een kans!

De wereld van gebouwsystemen

Het viel ons op dat iedere leverancier van gebouwsystemen zich richt op de eigen discipline. Gebouwbeheerders krijgen versnipperde informatie aangeboden vanuit diverse systemen. In de wereld van gebouwsystemen is het doodnormaal dat gebouwbeheerders inloggen in verschillende systemen: het inbraaksysteem, brandalarmsysteem, toegangssysteem, energiesysteem, verlichtingssysteem en ga zo maar door.

Een nieuwe kans: van data naar bruikbare gebouwinformatie

Wij zagen een kans om iets moois en unieks te creëren. Wij wilden (facilitaire) gebouwbeheerders helpen om sneller en gemakkelijker hun werk te doen. Dus besloten wij een gebouwinstallatie-integratie platform te ontwikkelen dat de informatie uit diverse systemen bij elkaar brengt. En van data bruikbare gebouwinformatie maakt. Want kennis is kracht!

Van huis uit zijn wij Business Intelligence (BI) Professionals. Wij verzamelen gegevens en zetten die om in waardevolle informatie. Met deze informatie kunnen bedrijven nog beter schakelen, plannen en succesvol ondernemen.

We dachten: wat als wij met onze kennis van BI gegevens uit verschillende slimme gebouwsystemen in één centraal platform samenbrengen? Overzichtelijk en aantrekkelijk. Zodat (facilitaire) gebouwbeheerders en overige betrokkenen in één oogopslag kunnen zien wat er wanneer en waar in het gebouw gebeurt. En zij voortaan maar in één systeem hoeven in te loggen. Super slim toch?!

Interessante toepassingen

Het Immotix gebouwinstallatie-integratie platform biedt interessante toepassingen. We hebben een drietal op een rij gezet.

  • 24/7 realtime informatie over de status van gebouwvoorzieningen en eventuele storingen. De informatie kan met een klik worden gedeeld met de gebruikers van het gebouw. Is er sprake van een incident? Dan kun je het op de schermen in het gebouw delen.
  • Bovendien is de informatie ook altijd via de tablet of het mobieltje beschikbaar. Er is geen noodzaak meer om de installateur in te schakelen om informatie uit het systeem te halen. Die informatie krijg je nu via één overzichtelijk dashboard.
  • Bij een calamiteit (bijvoorbeeld brand) kan je aan de hand van een interactieve plattegrond direct zien waar de noodsituatie zich bevindt. En wie waar aanwezig is. Zo kun je, indien nodig, veel sneller en effectiever het gebouw ontruimen.

Er zijn nog veel meer interessante toepassingen! Houd ons in de gaten. We zijn trots op ons innovatieve product en daarom zullen wij tweewekelijks nieuwtjes, inspiratie, tips en tricks rondom (super) slim gebouwbeheer met je delen.

Kan je niet wachten? Ben je al benieuwd naar alle toepassingen van het Immotix gebouwinstallatie-integratie platform? Grijp dan nu jouw kans. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@immotix.com of 020-4630290. We delen graag alle ins en outs met jou. Wie weet tot ziens.