Meteen naar de inhoud
Home » Hogeschool de Kempel

Hogeschool de Kempel

  • door

In samenwerking met Immotix partner Van Dorp Installaties is bij Hogeschool de Kempel in Helmond Immotix in gebruik genomen. Hogeschool De Kempel levert aan ca. 800 studenten PABO onderwijs, verdeeld over 2 gebouwen. De Kempel heeft Immotix aangeschaft voor meerdere functies.

Dat medewerkers en docenten met 2 tag’s aan de sleutelbos naar hun werk moeten is nu verleden tijd. Collega’s klokken nu in voor aanwezigheidsregistratie en openen alle deuren van de vestigingen via 1 centraal systeem waarvan het beheer in Immotix gebeurt. Bovendien hoeven in Immotix de gebruikers niet 1 voor 1 ingevoerd te worden, dat gebeurt automatisch via de zgn. Active Directory van de Hogeschool.

De grote blikvanger in de centrale hal is het aanwezigheidsscherm. Hierop worden vanuit Immotix real time alle aanwezige medewerkers getoond zodat ook alle studenten direct zien welke docent er binnen is om aan te spreken.

De achterliggende techniek had De Kempel al in huis en is afkomstig van UTC, een ATS alarm en toegangssysteem dat destijds door Van Dorp is geïnstalleerd. Van Dorp heeft alle paslezers vervangen en gekoppeld aan ATS. Via het bedrijfsnetwerk is Immotix hierop gekoppeld.

Nu ligt het pas- en toegangsbeheer nog bij de helpdesk, maar dit zal binnenkort worden overgenomen door de conciërges bij het secretariaat van de Hogeschool. Wilt u meer informatie over dit project, neemt u dan contact op met Van Dorp of Immotix.