The Internet of Things. Het komt er aan of je het nu wilt of niet. Ieder elektrisch apparaat zal straks op een of andere manier verbonden zijn met het internet. En zo ver ligt dat niet in de toekomst. Camera systemen, toegangssystemen, reserveringssystemen allemaal ontwikkelen ze zich naar het internet waardoor mobiele apparaten, apps en tablets de apparaten kunnen bedienen.

De consument vraagt en dat is duidelijk te zien in de particuliere markt waar home-domotica systemen in opkomst zijn waarmee vanuit de bus alvast de koffie kan worden aangezet of de magnetron. Erg handig. Maar ook gevaarlijk. De technologie van de apparaten vereist een verbinding met het internet en we weten allemaal dat het internet vol zit met mensen die mindere bedoelingen hebben dan wij. Het wachten is op de berichten van digitale woninginbraak. Het hacken van de video-deurbel of de camera waarmee de kinderen in de gaten worden gehouden.

Dat klinkt allemaal best eng maar nieuwe technologie brengt altijd beveiligingsuitdagingen met zich mee. Denk maar eens aan internet bankieren. De berichten van phishing mails komen nog regelmatig voorbij. Toch kunnen we ondertussen niet meer zonder.

Deze ontwikkelingen in de home-domotica zullen de komende jaren ook doorgezet worden naar de zakelijke markt. De ontwikkelingen daarin zijn al begonnen met domotica systemen, ip-camera’s en ip toegangssystemen.Allemaal systemen die we kennen en die zich snel verder zullen ontwikkelen. Mobiele apps, persoonsmeldingen en gebouwsignalering zal vragen om steeds snellere terugkoppeling en eenvoudiger bediengemak van steeds meer elektronische apparaten.

Steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet waardoor ze bediend en uitgelezen kunnen worden. Steeds meer apparaten met steeds meer software en apps. En al deze apparaten moeten veilig bediend kunnen worden door die mensen die dat op dat moment mogen. ICT kennis wordt steeds belangrijker bij gebouw gerelateerde beslissingen.

Al deze ontwikkelingen brengen zeker ook voordelen met zich mee. Zo biedt het internet de fantastische mogelijkheid om apparaten met elkaar te koppelen en functioneliteit met elkaar te integreren. In de zakelijke markt kunnen hier enorme voordelen mee worden behaald door apparatuur te koppelen op basis van software waardoor de mogelijkheid ontstaat om systemen functioneel in plaats van technisch met elkaar te integreren. Ook voor de wat oudere electronica apparaten is tegenwoordig vaak een IP component beschikbaar waardoor de functionele mogelijkheden ineens veel groter worden.

Het Immotix Smart Building Platform is een softwareapplicatie die op softwareniveau het beheer van uw gebouwgerelateerde apparatuur op een veilige manier centraliseerd en ordent. Door maximaal te integreren met uw bestaande ICT omgeving kunnen beheertaken sterk worden vereenvoudigd. Onderhoudsdata, status van de apparatuur en real time meldingen worden centraal opgevangen. Via mobiele media, apps, email of zelfs social media kan de verzamelde data en informatie uit de apparatuur worden ontsloten.

Immotix is merkonafhankelijk en streeft er naar om zo veel mogelijk IP apparaten te kunnen koppelen aan haar Smart Building Platform. Middels de genoemde media wordt het ook mogelijk om de bediening van de diverse IP apparatuur te centraliseren voor wie dat op welk tijdstip en welke locatie mag. Door data ook aan te bieden aan bedrijfsdatabases kan informatie uit sensoren en intelligente software zorgen voor gebruikersgemak, verhoging van het werkklimaat en besparing van energie.

Wij moedigen tevens hardwareleveranciers aan om contact met ons op te nemen. Wij vinden het een uitdaging om zo veel mogelijk IP apparaten te kunnen koppelen aan ons platform. Door deze koppeling mogelijk te maken en er samen met ons aan te werken om uw apparatuur aan te sluiten op het Immotix Netwerk kunnen mooie nieuwe mogelijkheden ontstaan.