Project omschrijving

Sinds juni 2016 is het Immotix Gebouw Dashboard een jaar operationeel bij installatiebedrijf Van Dorp. Zij hebben nu actueel inzicht in de aanwezigheid van alle collega’s uit de verschillende vestigingen én up-to-date overzicht van dienstdoende BHV’ers. John van Puijenbroek, sr. projectleider bij Van Dorp, vertelt over zijn ervaringen met steeds slimmer wordende gebouwen.

VanDorp
Van Dorp is een landelijk werkend installatiebedrijf, bekend om duurzame en innovatieve totaalinstallaties. Dhr. Van Puijenbroek heeft aanvankelijk gekozen voor Immotix Gebouw Dashboards omdat het gebruikersbeheer van hun bestaande toegangssystemen sterk vereenvoudigd kan worden. Er ontbrak voorheen een landelijk overzicht van ‘wie is er binnen op welke vestiging’.

John van Puijenbroek

In het Immotix dashboard ziet Van Dorp wie van de medewerkers er op elk moment aanwezig is en welke ingang er het laatst is gebruikt. Ook alarminformatie en storingen worden direct zichtbaar. Al deze transacties zijn afkomstig uit het bestaande ATS alarm- en toegangssysteem (van fabrikant UTC Fire & Security). Voorheen kon Van Dorp alleen met specialistische desktopsoftware verbinden met ATS en enkel met UTC producten koppelen. Denk hierbij aan CCTv en brandmeldsystemen. Immotix maakt het mogelijk om meerdere merken op basis van het IP netwerk te koppelen, CCTv van Mobotix, Axis en Canon zijn bijv. reeds mogelijk.

Recentelijk heeft Van Dorp het bestaande camera beveiligingssysteem in Immotix gekoppeld. “Een veilige gedachte,” vindt Dhr. Van Puijenbroek: “We verkopen en installeren veel Mobotix camerasystemen en ATS alarm- en toegangssystemen. Wij maken daar ook zelf gebruik van bij onze vestigingen. Het is erg krachtig dat we de beelden nu snel kunnen terugzien bij elke deuractie voor verificatie en om fraude te voorkomen.”

Inmiddels zijn er binnen het Van Dorp netwerk 2 van de 7 ATS panelen gekoppeld en wordt het Immotix Gebouw Dashboard verder getest. Binnenkort zal dhr. Van Puijenbroek de volgende panelen toevoegen. “Samen met Immotix worden eventuele problemen in het systeem verholpen en noviteiten toegevoegd. Samen werken we aan een steeds gebruiksvriendelijker softwarepakket voor eindgebruikers.”

Dhr. Van Puijenbroek blijft advies geven aan Immotix over mogelijke verbeteringen in de software. “De volgende stap is brandmeld standaard ESPA 4.4.4 uitlezen om zo ook verschillende merken brandmeldsystemen op te nemen in Immotix. Op deze manier komen alle beveiligingssystemen -welke vaak allemaal al in uw pand aanwezig zijn- bij elkaar. Er ontstaat nu één centraal pakket, waarin de eindgebruiker al zijn gebouwgebonden beveiligingsgegevens op een betaalbare manier bij elkaar krijgt. Het mooie van Immotix is dat het geen merk gebonden software is en daardoor zeer flexibel is op uw reeds bestaande systemen.” aldus Dhr. Van Puijenbroek.

Deel via uw social media kanaal!