Immotix en Axis formaliseren samenwerking in het Axis Application Development Partner (Axis ADP) programma. Immotix voegt het nieuwe Axis IP toegangssysteem toe aan de domotica oplossingen van het Immotix Smart Building Platform.

Axis stand met Axis A1001 Door Controller Vandaag lanceert Axis Communications op de vakbeurs Security Essen de Axis A1001 Network Door Controller voor fysieke toegangscontrole. Immotix onthult gelijktijdig haar eerste toepassingen van dit toegangssysteem in combinatie met videobewaking op het Immotix software platform. Tachtig procent van de klanten geven aan veel waarde te hechten aan de combinatie van toegangsbeheer en videobewaking.

Het voorbeeld dat is uitgewerkt bestaat uit Axis A1001 Network Door Controllers die middels het Immotix Smart Building Platform samenwerken met Axis IP camera’s. Immotix is erg enthousiast over de open standaarden die Axis ondersteunt, waardoor integratie mogelijkheden voor technisch gebouwbeheer sterk worden vergroot en flexibiliteit voor klanten verbetert.

Immotix en Axis Communications timmeren hard aan de weg. Immotix lanceert begin 2015 een nieuw software platform dat alledaagse of juist uitzonderlijke werk-processen automatiseert. Door te weten ‘Wie Waar Is’ grijpen de processen in op gebouw-gebonden systemen (electronica), kenmerkend voor het Internet of Things. Immotix gebruikt haar ruime IT ervaring met gebouw automatisering en toegangscontrole om specifieke processen bij kantoren, de zorg en recreatiebedrijven aanmerkelijk veiliger én slimmer te maken.

Immotix voorziet bijvoorbeeld toegang- en video systemen van een rechtenstructuur en diverse beveiligingsprocessen, en verzorgt het beheer van gebouwgebonden technologie. Reindert Verbrugge, Sales & Marketing Manager over deze samenwerking: “Axis brengt een zeer aantrekkelijk toegangs-concept naar de Europese markt. Door software partners zoals Immotix de mogelijkheid te bieden branche-specifieke toepassingen te laten maken, gaan onze klanten daadwerkelijk profiteren van steeds slimmere gebouwen.”

Vanuit Axis verwoordt Jeroen Kouwenhoven, Business Development Manager ADP Middle Europe: “Er is erg veel belangstelling vanuit de markt voor ons open, op IP gebaseerde systeem voor fysieke toegangscontrole. Wij ondersteunen Immotix vanwege hun interessante propositie, gericht op kantoren, zorg en recreatie. Ik verwacht dat het slimme gebouwen concept van Immotix voor specifieke projecten in deze branches kan profiteren van ons systeem voor fysieke toegangscontrole.”

Over AXIS
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige netwerkproducten, gebaseerd op een open platform, via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt langetermijnrelaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.
Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AX.

Landing-site Axis A1001 Network Door Controllers: http://www.axis.com/products/access_control/a1001/